Fotodest panoraampildi tegemine - veebipõhine

21/10/2014 21:49

 

Fotodest panoraami tegemine

https://www.dermandar.com
Sellel veebilingil on võimalik pildistatud fotodest kokku panna panoraam või lainurk foto.

iPad'i jaosk on olemas ka äpp DMD Panorama, see on küll tasuline ja maksab 1.99$

Panoraamfoto pildistamine

Panoraamfoto pannakse kokku paljudest väiksematest piltidest. Kui soovid teha pilti, mis näitaks ümbrust 360 kraadi ümber sinu, siis tuleb ka ise pilte tehes ring peale teha.

- Kõige parem on, kui kasutad pildistamisel statiivi, aga kui seda ei ole, siis proovi võtta sellise pildistamisasend, et kaamera kõrgus ei muutuks ning värin oleks võimalikult väike.

- Pildistamisel tee järgmine kaader nii, et umbes 1/3 sellest oleks sama, mis eelmises kaardis (ehk pööra kaamerat korraga umbes 30 kraadi). Siis on peale piltide kokkuliitmist üleminek sujuvam.

www.dermandar.com keskkonna kasutamine.
 
Panoraampildi tegemiseks (sellise, mille saab hiljem oma arvutisse alla laadida) ei pea keskkonda kasutajat looma. Tuleb lihtsalt klõpsata nuppu
 
Edasi tuleb valida, millist pilti sa teha soovid. 360 view on pilt, kus näha on kõik ümber pildistaja (pildistaja on keskel), Wide Angle on nö lainurk.
 
Edasi tuleb arvutist otsida üles pildid, millest panoraampilti teha soovid ning need keskkonda üles laadida (mitut pilti saab valida, kui hoiad pildil klõpsates all Ctrl-klahvi).
Peale piltide üleslaadimist tuleb veidi oodata, kuni pilt valmis tehakse. Edasi on mittekasutajatel (nendel, kellel pole kasutajakontot) võimalus pilt endale arvutisse alla laadida. 
 
 
Veebikeskkonnas pildi vaatamiseks tuleb endale kasutaja teha. Seda saab teha ka siis, kui oled pildi juba valmis teinud ja klõpsad nupul "Upload" - edasi küsitakse kasutajanime (see on ka hiljem keskkonda logimisel kasutajanimeks), e-posti aadressi (konto kinnitamiseks mingit meili ei saadeta) ja parooli (vähemalt 6 tähemärki pikk). Kui oled vajalikud väljad ära täitnud, siis laetakse valmis pilt kohe Sinu kontole üles.
Hiljem saab neid pilte ka oma kontol vaadata ning pliiatsi nupu alt ("Edit") ka muuta.



512

ALLIKAS: Kasutan siin multimeedia.blogspot.com juhendit